۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۱:۳۵

"پاتنم" در گفتگو با مهر:

نسبت گزاره‌ منطقی با واقعیت فیزیکی/ باید به هویتها تعهد هستی‏شناختی داشته باشیم

نسبت گزاره‌ منطقی با واقعیت فیزیکی/ باید به هویتها تعهد هستی‏شناختی داشته باشیم

فیلسوف معاصر و استاد فلسفه دانشگاه هاروارد معتقد است: نسبت گزاره‌های منطقی با واقعیتهای فیزیکی از مسائل مهم علم منطق است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "فلسفه منطق" اثر "هیلاری پاتنم" فیلسوف معاصر و استاد فلسفه دانشگاه هاروارد از سوی انتشارات راتلج منتشر شد. این کتاب در حوره موضوعی خود از منابع مرجع به شمار می رود.

پروفسور "هیلاری پاتنم" فیلسوف معاصر و استاد فلسفه دانشگاه هاروارد در مورد فرضیه خود در این کتاب و محورهای اصلی آن به خبرنگار مهر گفت: این اثر دربردارنده دیدگاههای مختلف فیلسوفان در تاریخ فلسفه است.

وی افزود: برای نمونه دیدگاههای فیلسوفان نومینالیست(اسم گرایان) و تجربه گرایان انگلیسی در این اثر مورد بررسی من بوده است.

برگزیده کتابخانه فیلسوفان جهان در سال 2011 میلادی گفت: همچنین آرای فیلسوفان برجسته اواخر قرن بیستم از جمله ویلفرید سلارز و نلسون گودمن در خصوص فلسفه منطق مورد بررسی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در فلسفه منطق، نسبت گزاره‌های منطقی با واقعیتهای فیزیکی است. چگونگی تناظر میان گزاره‌های منطقی و ریاضی با واقعیت فیزیکی و چگونی اثبات و تصدیق آن از رهگذر واقعیات از مسائل مهم و پیچیده در علم منطق است.

وی افزود: این موضوع توسط من در استدلال اجتناب‌ناپذیر بودن کواین-پاتنم مطرح است.

پاتنم در پایان یادآور شد: یعنی ما به همه هویت هایی که بودنشان در نظریات خوب علمی اجتناب ناپذیر هستند باید تعهد هستی‌شناختی داشته باشیم و چون هویت های ریاضی برای نظریات خوب علمی اجتناب ناپذیر هستند پس به این هویت ها نیز باید تعهد هستی شناسانه داشته باشیم.

..............
هیلاری پاتنم از تأثیرگذارترین فیلسوفان معاصر است که بر طیف وسیعی از حوزه‌های مطالعاتی و دانشگاهی تأثیرگذار بوده است. پاتنم تقریبا در همه‌ شاخه‌های فلسفه تحلیلی (فلسفه‌ ذهن، فلسفه‌ زبان، فلسفه‌ علم، فلسفه‌ فیزیک، فلسفه‌ ریاضیات و ...)  تأثیرگذار بوده است.

پاتنم در کنار ریچارد رورتی و دیگر اندیشمندان پساتحلیلی جان تازه ای در پراگماتیسم دمیدند و آن را در چشم انداز همگان، از فیلسوفان تحلیلی گرفته تا مخالفان ایشان، قرار دادند.
 
هرچند او را می‌توان فیلسوفی پساتحلیلی به شمار آورد اما اهداف و روشهای وی همان اهداف و روشهای سنت تحلیلی یعنی دقت در استدلال و روشن بودن مفاهیم است.
کد خبر 1591313

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha